Latent Semantic Indexing (LSI)

LSI, betekent Latente Semantische Indexering, is een methode die Google en andere zoekmachines gebruiken om pagina’s met relevante informatie te verzorgen naar aanleiding van uw zoekopdracht.

LSI is een belangrijke SEO techniek bij zoekmachine optimalisatie (SEO) specialisten nog steeds niet gebruikt wordt of men begrijpt LSi niet. Daarmee mist u een grote kans uw pagina een hogere Page Ranking bij Google te geven, en meerdere posities te behalen voor een hogere conversie.

Stel dat je op zoek bent naar een onderwerp over Pasta

In die context past ook een begrip als “Vermicelli”, “Spaghetti”, “Tagliatelle” of “Italiaanse Keuken”.
Keywords en LSI

Natuurlijk wil je je pagina’s zo goed mogelijk optimaliseren.
U zorgt er daarom onder andere voor dat de keyword dichtheid (keyword density) ergens tussen de 1 en 4% ligt. Meer gebruik van je keywords wordt al snel geinterpreteerd als onnatuurlijk. Het best kun je er voor zorgen dat die dichtheid om en nabij de 2 a 3% ligt.

Die zoekwoord dichtheid is een percentage dat aangeeft hoe vaak het keyword of keyphrase gebruikt wordt in het totaal aantal woorden zonder dat het natuurlijk verloop van de tekst wordt aangetast.
De reden dat de grote zoekmachines hier naar kijken is dat natuurlijk leesbare teksten een grote waarschijnlijkheid hebben dat ze door gewone mensen geschreven te zijn.
Door gebruik te maken van gerelateerde woorden, zoals in bovenstaand voorbeeld, komt je tekst natuurlijker over en zullen je pagina’s ook weergegeven worden als ze aan de zoektermen gerelateerde woorden bevatten, samen met SILO SEO.
Hoe vind je LSI woorden en termen

Latente Semantische Indexering is een programma dat het zoeken naar de waarde van sleutelwoorden sterk vereenvoudigt, en uw conversies en meerdere top posities in zoekmachines kan verhogen. Vraag onze freelance seo specialisten voor meer informatie